L’Âne qui butine

Anne Letoré (fabricatieverantwoordelijke van drukwerk)
& Christoph Bruneel (boekbinder en boekhersteller)

fr Présentation
en English

Grensoverschrijdende micro-editie (Frankrijk-België) met B.I.O.-recepten (Bijzondere Inbeelding van Oorsprong) sinds 1999.

Voor L’Âne qui butine (De Ezel die Graait) creëren Christoph Bruneel, /dichter in verbeeldingen – tuinier in talen en kikvorsen/, en Anne Letoré, /verhalenverwekster – tussenpersoon der gerechten/, boekwerken die van de standaardnormen kunnen afwijken : een in bolvorm opgerolde tekstrol, een boek om op te hangen, een ‘vleesgeworden’ bericht gedrukt op een rouwbericht…

Met zijn persoonlijke fondsen heeft “ De Ezel” tot op heden een 100-tal auteurs (Frankrijk, België (Vlaanderen/Wallonië), Quebec, Zwitserland…) uitgegeven. Al onze auteurs hebben een absolute poëtische houding en voldaanheid t.o.v. “De Ezel” (!)… de perfectie van de zwerm ?

De wereld van “De Ezel” is eveneens en vooral een verweving van ontmoetingen die kruisbestuivingen verwekken tussen tekst & beeld, object & boek, zin & pagina.

Soms ontsluiert “De Ezel” zich t.o.v. de wereld in efemere poëtische blitzkrieg-acties, hoog in de kruin der bomen, dichtbij een natuurlijke bron, in & rond multidimentionele tentoonstellingen, tijdens een maaltijd naar een specifiek thema…

Contact :
Anne Letoré & Christoph Bruneel
28, rue du Chemin de Fer, 7700 Mouscron, Belgique
Tél : +32 56 84 57 52
anequibutine@gmail.com